TennisKids 2018

Het eerste Oranje team van TV Het Hofland

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd is de kleur blauw. Daarna stromen zij door naar rood, oranje en uiteindelijk groen. Na groen zijn de kinderen helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen.
(Voor geplaatste foto is toestemming verkregen)

De Tenniskids competitie bestaat uit de Kia World Tour en de Groene competitie.

Kia World Tour

De Kia World Tour bestaat uit twaalf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Kinderen kunnen spelen in de Kia World Tour Rood of de Kia World Tour Oranje. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

Voor kinderen die in groen tennissen is er een voorjaars- en najaarscompetitie: de Groene competitie.

Via deze link kun je alle informatie vinden over deze leuke competitievormen:

Bij TV Het Hofland speelt dit jaar een team mee in de World Tour Oranje. Op de eerste speeldag was dit team te gast bij TV Groenvliet in IJsselstein. Het was best spannend maar zowel de meiden als de ouders waren al snel erg enthousiast. Op 30 september a.s. is onze vereniging de zogenaamde hostvereniging. In de ochtend komen dan alle 4 de teams uit deze competitie op ons park hun wedstrijdjes spelen. Die dag staat dan in het teken van CHINA………

 

Share