Speeldata Kia Tenniskids competitie rood & oranje voorjaar 2019

 

 

speeldata
Zondag 31 maart 2019
Zondag 7 april 2019
Zondag 14 april 2019
Maandag 22 april 2019 (2e Paasdag)
Zondag 19 mei 2019
Zondag 26 mei 2019
Zondag 2 juni 2019
Maandag 10 juni 2019 (2e Pinksterdag


Rode competitie – zondag

Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Kinderen zijn van geboortejaar 2013 t/m 2010 en hebben het niveau rood (spelen in miniveld). Er wordt met rode ballen gespeeld. Advies start speeldag is 9.00 uur, aanwezig rond 8.45 uur. Totale speelduur van de dag is maximaal 1 uur.
Er worden alleen enkels gespeeld. Alle aanwezige kinderen worden ter plekke in 2 groepen verdeeld die door elkaar en tegen elkaar spelen.
Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij, geen games tellen. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
Er worden geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats via de Tenniskids planner.

Oranje competitie – zondag

 

Een ploeg bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Kinderen zijn van geboortejaar 2011 t/m 2008 en hebben het niveau Oranje. Oranje speelt op een ¾ baan, de achterlijn ligt halverwege de servicelijn en baseline.

Er worden enkels en dubbels gespeeld, waarbij de dubbelpartner zoveel mogelijk van de eigen vereniging is. De dubbels worden ‘ad random’ door een computerprogramma (Tenniskids planner) samengesteld. De dubbels spelen in het dubbelveld, dus incl. de tramrails. Er wordt met oranje ballen gespeeld. Advies start speeldag is 9.00 uur, aanwezig 8.45 uur.
Totale speelduur van de dag is maximaal ca. 2 à 2½ uur.

De kinderen spelen om 4 gewonnen games en wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. De ontvanger bepaalt dan vanaf welke kant (rechts of links) de serveerder de bal in het spel moet brengen. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak).
Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat.

Er worden alleen partijresultaten bijgehouden zoals winnaar of verliezer, bijv. Pietje wint, Jantje verliest. Iedere speeldag wordt een ploeg binnen de afdeling dagwinnaar.
De rode & oranje competities hebben een flexibele deelname, maar zijn niet vrijblijvend. Van de ingeschreven kinderen wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk zoveel mogelijk speeldagen meedoen.

Vragen? Stuur een e-mail naar: competitie@hethofland.nl

 

 

 

 

Share